ریل آسانسور، یک جزء آسانسور است که از ریل فولادی و صفحه اتصال تشکیل شده است که به ریل کابین و ریل سنگین جفتی تقسیم می شود. شکل مقطع به سه شکل T شکل، L شکل و توخالی تقسیم می شود. در همان زمان، ریل راهنما نقش هدایت کننده را ایفا می کند، که ضربه کابین، ترمز آسانسور، انبردست ایمنی را در هنگام ضربه ترمز اضطراری تحمل می کند. اندازه این نیروها با کیفیت بار و سرعت آسانسور مرتبط است، بنابراین ریل آسانسور باید با توجه به سرعت آسانسور و کیفیت بار انتخاب شوند. معمولاً به عنوان ریل اتومبیل به عنوان ریل اصلی، ریل سنگین به عنوان ریل ثانویه شناخته می شود.  امروزه در سراسر دنیا شرکت های مختلفی در حال تولید و ساخت انواع ریل آسانسور می باشند. در حال حاضر انواع ریل های آسانسور با کیفیت های مختلف در بازار کشور موجود می باشد.

بررسی کارکرد ریل آسانسور

ریل آسانسور، بالا و پایین در مسیر ایمنی چاه است، ریل بر روی دیوار چاه نصب می شود، توسط قاب ریل، پشتیبانی ریلی برای اتصال به دیوار چاه ثابت می شود. ریلی که معمولا در آسانسورها استفاده می شود ریل نوع "T" است. استحکام قوی، قابلیت اطمینان بالا، ایمن و ارزان و غیره. هواپیمای ریلی باید صاف و بدون برآمدگی های قابل مشاهده باشد. از آنجایی که ریل ها ریل شاتل چکمه ها و انبر ایمنی در کابین آسانسور هستند، باید با شکاف نصب شوند. در عین حال، ریل در تصادف سرعت آسانسور مسئولیت توقف آسانسور را به عهده می گیرد، بنابراین نمی توان از سفتی آن چشم پوشی کرد.

ریل آسانسور، در چاه آسانسور یا بین طبقات دو یا چند ستون از مسیر صلب عمودی یا کج نصب می شود تا اطمینان حاصل شود که کابین و وزن در طول حرکت بالا و پایین آن، برای اطمینان از اینکه پله برقی و پیاده رو اتوماتیک در امتداد آن قرار دارند. حرکت شیب یا افقی، برای کابین آسانسور، دستگاه سنگین یا پله برای ارائه راهنمایی. از تعریف ریل می توان دریافت که ریل یک بخش مرجع مهم آسانسور عمودی، آسانسور اتوماتیک، پله اتوماتیک پیاده رو است، برای اطمینان از انتقال عملیات، کابین آسانسور، پله برقی و مسیر حرکت پله اتوماتیک پیاده رو را کنترل می کند. سیگنال، همچنین بخش مهمی از ایمنی آسانسور و کیفیت عملیات است.

ریل آسانسور، کابین و واحد سنگین را در حین کار آسانسور هدایت می کند.

همچنین نقش پشتیبانی ترمز گیره ایمنی را ایفا می کند و بخش مهمی از سیستم آسانسور است.

دلایل استفاده از ریل آسانسور

هدایت کابین و وزنه تعادل در حرکت عمودی آسانسور

به حداقل رساندن حرکت افقی کابین

مقاومت در برابر نوسانات کابین ناشی از نیروهای خارج از مرکز

امکان توقف کابین در هنگام فعال شدن مکانیزم ترمز ایمنی (پاراشوت)

کابین و قاب وزنه آسانسور به وسیله یکی دیگر از قطعات آسانسور به نام کفشک به ریل آسانسور متصل می شوند. در طول مسیر حرکت کابین، این ریل ها از دو طرف به وسیله دو عدد روغن دان به صورت اتوماتیک روغن کاری می شوند. برای محکم کردن ریل های آسانسور به بدنه چاهک آسانسور از قطعات دیگری به نام لقمه و براکت استفاده می شود. در محل اتصال دو ریل به یکدیگر باید قسمت نر و مادگی ریلها به صورت کامل به یکدیگر اتصال داشته باشند در غیر این صورت باعث خوردگی لنت کفشک ها می گردد.

وظیفه اصلی ریل های راهنمای آسانسور هدایت کابین و قاب وزنه در آسانسور بوده و وظیفه دوم ریل ها، مهار کابین آسانسور هنگام پاراشوت (ترمز اضطراری کابین) می باشد بطوریکه وزن کل کابین و متعلقات آن به ریلهای راهنمای کابین منتقل می گردد. شاخه های ریل پنج متری بوده و برای هر شاخه ریل یک عدد پشت بند (fishplate) جهت اتصال به شاخه بعدی در نظر گرفته شده است، سایزهای پشت بند منحصرا برای همان نوع ریل ساخته شده است و پشت بند ریلهای T5-T9-T16-T127 قابل نصب بر روی یکدیگر نیستند.

امتیاز: 4 از 5. مجموع 12 رای
۱۴۰۲/۰۱/۲۸ | بازدید: 315 | 1681725154